FOR RELEASE: SEPTEMBER 17, 2020

Ung startup: Vi vil uddanne fremtidens digitale medarbejdere 

KØBENHAVN: Startupvirksomheden og international markedsleder inden for bagageopbevaring branchen LuggageHero oplever hvordan et ambitiøst praktikprogram med fokus på digitale kompetencer, kan være til gavn for både de studerende, erhvervslivet og LuggageHero selv. 

Startupvirksomheden LuggageHero har startet sit eget praktikprogram inspireret af egne erfaringer 

LuggageHero tror på, at et ambitiøst praktikprogram i digital marketing kan hjælpe virksomheden i den internationale konkurrence samtidig med at hjælpe de studerendes fremtidsudsigter. Praktikken er nemlig designet til at uddanne praktikanterne i en lang række praktiske digitale processer og værktøjer, således de kan blive mere konkurrencedygtige på arbejdsmarkedet. Her refereres der til processer og værktøjer såsom SEO og Google Ads som efterspørges af både nationale og internationale virksomheder.  

Simon Bro, Head of Marketing hos LuggageHero, startede praktikprogrammet i starten af året, fordi han selv landede sit første fuldtidsjob på baggrund af den know how, han tilegnede sig i sin studiepraktik:
“Jeg fik mit første job som et outcome af den erfaring, jeg fik gennem min praktik, hvor jeg for første gang stiftede bekendtskab med SEO. I dag sidder jeg som Head of Marketing, og jeg tilskriver fortsat en stor del af årsagen til min praktik. Faktisk vægter jeg min praktik ligeså højt som den teoretiske del af min uddannelse”. 

Også praktikanterne oplever praktikken som en vigtig faktor for deres fremtidige jobmuligheder: 

“My main goal with my internship at LuggageHero was to switch from offline marketing to digital marketing. I chose LuggageHero because I like the brand image and the company vision. The best things about my internship was the great working environment, the outgoing colleagues and that I had flexible working hours.

I’ve learned a lot about SEO during my internship and I feel that the internship has increased my possibilities for a job, as I can show my skills right away.”

– Joanne, Digital Marketing Intern 

Joanne blev headhuntet af en stor international virksomhed ved afslutningen af sin praktikplads. 

Stor usikkerhed på arbejdsmarkedet kalder på bedre kompetencer

Jobmæssigt står vi i Danmark, i skrivende stund, i en situation, hvor arbejdsløsheden er høj, og fremtiden er usikker. Det betyder, at der er færre jobs i spil og at konkurrencen for de nyuddannede er hårdere end, hvad situationen har været for ganske kort tid siden. Dertil er der en mangel på digitalt faglige medarbejdere, som kan bidrage til at vækste de danske virksomheder.

Praktikken tillader de studerende at omdanne faglig viden til praktisk kunnen og giver dem et godt afsæt til en fremtidig karriere inden for den digitale palette. Det er for LuggageHero at se win-win, fordi praktikken fremmer de studerendes karrieremuligheder samtidigt med, at LuggageHero får gavn af de friske teoretiske kompetencer som de studerende kommer med fra deres respektive studieretninger:

Som praktiksted går vi op i at ansætte studerende med et stort drive og et reelt ønske om at blive klogere på digital marketing. Vi oplever, hvordan praktikanternes arbejde direkte har bidraget til at vækste LuggageHero samt forbedret deres egne professionelle fremtidsudsigter. Vi har sågar haft tre praktikanter, som er blevet ansat i fuldtidsstillinger både her og hos andre virksomheder som et direkte outcome af deres erfaring erhvervet fra vores praktikplads. Og vi er stolte af, at vi kan tilbyde et stærkt program og dermed uddanne dem til et digitalt erhvervsliv” fortæller Simon Bro, Head of Marketing hos LuggageHero. 

LuggageHero ser et generelt billede af, at mange virksomheder er gode til at byde de studerende velkommen og dermed tage del i udviklingen af de unges digitale kompetencer. Det er en glædelig tendens, fordi de digitale færdigheder er, og fortsat vil være, en stor del af de danske virksomheders vækst. 

Fakta 

  • LuggageHero har siden starten af 2020 haft 7 praktikanter 
  • LuggageHero har fokus på at praktikanterne får praktiske færdigheder – særligt inden for SEO, Google Ads og SoMe
  • Praktikforløbet varer 3-4 måneder og indeholder opgaver inden for SEO, Google Ads, blogging, PR & SoMe; TikTok, Instagram, Facebook m.fl. 
  • Arbejdsformen er frihed under ansvar. En form som tilgodeser den enkeltes måde at arbejde på
  • Praktikprogrammet er både for danske og internationale studerende 
  • LuggageHero holder til på Frederiksberg og har i dag 17 ansatte 
  • LuggageHero er et netværk af kortsigtede baggage opbevaringsmuligheder i butikker, på caféer, hoteller mm.

 

Kontakt 

Simon Bro, Head of Marketing 

Simon.bro@luggagehero.com

Tlf: 20 94 42 92

 

https://luggagehero.com/

https://luggagehero.com/internship

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/luggagehero/

Facebook: https://www.facebook.com/luggagehero